Thursday, April 30, 2009

kena saman lak..

ari nih aku g wat monthly cek up kat pusrawi..datang awal sbb dengan semangatnya nk copkan paking kt kat luar..hehehe..nk lari dari byr paking..huhuhu..yela..bayangkan kalu appment kol 8.30..kena datang seblom 8.30..pastuh kena tunggu doktor satu hal..dah la sistem 1st come 1st serve..aku pon tk paham sistem appment hape kalu cmtuh ekk??mushkil3....ada sesape leh bgtau???pastu plak doktor kena round tgk org sakit dulu sblom cek aku...situ dah habeh masa bape lama dah...dah tuh kalu leh settle pon dalam kol 11 lebih..tu dah kira 3 jam gak tuh...tp biasanya lebih...(huhuhu versi kedekut cm mber 1 opis aku...berjangkit dari dia..kahkahkah..tp elok2 dah dapat pot paking baik punya (dlm kotak paking tuh) dapat gak surat saman...hampeh tol!!!aku blom amek keputusan sama ada nk g byr atau untuk diperap dalam d/board kete..huhuhu...



***********************************************************************************

cek up td..dr kata mungkin dapat baby girl...so akan ada miya d second la nampak gayanya...hehehehe...bak kata hubby aku..tkpe dapat baby girl pon..nnti dah besar aku takyah susah2 wat keje umah dah...ye gok kan??tp kalu yg nih baby girl nampak gayanya aku kena membuyung lagi untuk dapatkan baby boy plak...ingat nk pencen dulu 2-3 taun nih...huhuhuhu....nampknya tk jadik pencen...hahahaha...

Tuesday, April 28, 2009

kerja dan kerja







ni aku upload sket gembo bengkel aku..comot2..main tanah ngan simen ari2...yang nih diorang tgh wat keje melepa...ikut cidbnya silibus..bebudak sijil mmg di train untuk jadik pekerja separuh mahir/mahir...yg pegang bulu ayam tuh pembantu aku..hehe..



yg nih mmg tk ikut arahan keselamatan bengkel...sesuka hati pakai selipar...huhu...aku la nih...mmg jenis tk penah nk ikut peraturan...

Monday, April 27, 2009

kaum hawa

dari minggu lepas aku tertarik dengar lagu nih..hampir setiap pagi otw aku g keje mesti ada lagu nih kat sinar...entah bakpe lagu indon nih kita dengar sekali dah jatuh hati...hehehe...
mungkin aku dah jadi isteri orang..(emosi sket)..maka aku sentiasa waspada dengan semua nih…yelah…sape tk sayang suami kan?hehehehe…..lagu dia direct..tkyah nak kias2 dan pakai bahasa bunga2..tu yang aku suka..lagu kita byk kias2..so maksudnya tak sampaia sbb tak jelas apa yang nak diluahkan...kalu korang dengar lagu nih(esp.pompuan sbb laki nih bagi aku perasaan diorang keras...diorang tak paham apa yang pompuan rasa..)mesti korang suka...bagi aku sape2 yang tempias kena dengan lagu nih aku harap2 diorang akan kembali ke pangkal jalan dan berfikirlah secara rasional...first time aku dengar lagu nih..aku mula2 rasa nk maki je pompuan mcm nih..tp bila aku dengar lirik yang dah akhir2 tuh...aku kagum dengan pompuan yang sedar dan sanggup mengalah demi kebahagiaan orang lain...wanita-wanita di luar sana...satu aku nak pesan....cinta tuh memang syok (esp.cinta terlarang)..lagi syok bila kita dapat buktikan kita yang terbaik dan terhebat…tapi ingatlah…kita tak sentiasa berada di atas..suatu masa nanti…pasti ada balasan yang menanti..berbahagia di atas derita orang lain mungkin satu kepuasan..tp itu cuma di dunia..janganlah meletakkan perasaan dihadapan akal…
bukan aku menidakkan poligami….tapi setidak2nya fikirlah perasaan mereka yang terluka…bayangkan jika ia berlaku pada kaum keluarga kita sendiri..…

ni lirik lagu yan aku ckp tuh….wanita di luar sana…nilai2 kan lah…jgn perkara sama berulang pada anda suatu hari nati hanya disebabkan bertuankan nafsu ketika masih di usia muda…

Hampir saja aku meragukan semua
ragu apa? aku bisa bahagia
denganmu sayang ternyata ku senang..
namun kau tak sendiri ada dirinya
kita saling mencinta tak ingin putus
kita ciptakan cinta yang terlarang..

ku digauli rasa salah
namun tak inginku hentikan
bersamamu aku merasa
ku pantas bahagia..

dosa itu di depan mata
ku menyakiti kaum hawa
dia yang tlah lama denganmu
dan masih denganmu uh..
masih saja denganmu..

namun kau tak sendiri ada dirinya
kita saling mencinta tak ingin putus
kita ciptakan cinta yang terlarang oh..

ku digauli rasa salah
namun tak inginku hentikan
bersamamu aku merasa
aku juga pantas bahagia..

ku tak ingin jadi isteri yang muda
ku juga tak mahu kau lepas dia
biar saja aku yang pergi kasih
semoga kau bahagia..

video

boring2 ujung mgu




mggu lepas kitorang g jalan2 kat ampang...tkde arah tujuan pon..sekadar menghilangkan boring dok umah..hehehe...sabtu aku dok umah seharian sbb hubby sbuk ngan keje dan bola dia..semangat g tgk kat bukit jalil sampai balik kol 1 pagi...tp kelantan kalah gak abg oiii...kuikuikui...baik nengok kat tv aje..berbalik ke ampang td...hehehe..kitorang g tempat yang dah lama tak g..ingat2 sebelum aku bersalin kot last g kat situ...zaman cinta2 dulu...aku tk tau nama tempat tuh tp kat atas bukit yang leh tgk beruk2...hehehe...tgk beruk pon ok apa...syok...tp masa kitorang gtuh..hujan renyai2..tak dapat nk buka tingkap sangat..budak kecik miya yang paling xcited tgk...tk penah jumpa beruk live..hahaha...sape2 yang rasa stress meh la g tpt nih...ilangkan stress anda...

pastuh kitorang gerak ke tesco..sesaja.boring2..bawak budak kecik jalan2..

Wednesday, April 22, 2009

selasa 21 april

ari smalam aku kena g wat penyeliaan latihan industri kat jempol..mak aiiii...jauhnya..penat aku.dok dlm hutan rupanya..seb baik tahun nih aku pegnent..dpt gak skip g wat penyeliaan luar kl..huhuhu...semuanya aku bg pembantu aku..gi labuan, kuala tganu..next week kat sp lak...berjalan aje la..dulu masa bujang2 berebut2 nk g berjalan. tp skang dah rasa tua lak..maleh dah nk kuar2..terpaksa sangat barulah aku g..akekeke...

ari nih cam biasa..seperti hari2 sebelumnya..inilah kerja rutin aku..pagi datang keje..petang balik umah..amek budak kecik nama miya..smalam aku g amek dia..sampai je depan pintu umah macik tuh berlari2 dia dapatkan aku..pastu dia bgtau aku.."mama...bilik cima ade ciput.."hehehehe..aku tk paham apa yang dimaksudkan dengan ciput..bilik cima tuh bilik anak makcik yang jg dia tuh..pastuh tang ciput tuh barulah aku tau..rupanya dia jumpa labah2 dlm bilik cima...hehehe...labah2 ngan ciput sama rupe ekkkk????hehehehe....

Monday, April 20, 2009

weekend datang lagi...

weekend aku cam sekejap je..pejam celik ari nih dah senin...huh..tak puas rilek rasanya...asal ujung minggu je rutin aku basuh kain, jemur kain, lipat kain...aku dh jemu..try bg aku cara lain supaya aku tk kena buat benda2 tuh semua..huhuhu...budak kecik sorang nih seb baik tk buat hal...tp yg paling aku syok tgk dia tido ari tuh...fuh..kalu aku dapat menikmati tido yang mcm tuh kan bagus...skang dah tk dapat merasa nikmat tido dah..nk masuk yang ke 2 nih lagilah aku tkleh tido dengan nikmatnya..hehehe...zaman2 tido nikmat tuh dah berlalu bg aku..sbb aku skang dah jadik mak budak...


ni gambo budak kecik tido dengan nikmatnya..


pas dah puas tido, keje lain yang budak kecik nih wat..apa lagi kalu tk meng'kaler'...huhuhu..dah habis kerusi aku dikalernya...tp benda yang paling disukai oleh budak kecik nih bila time mama ngan abah dia ada kat umah ialah....'mama jom alan nk?'....kuikuikui...ikut perangai aku la tuh...kuat berjalan...



Friday, April 17, 2009

Perhimpunan bulanan bersama menteri baru..


Hari nih ada perjumpaan bulanan dengan menteri baru..menteri aku skang nih Senator Major General (R) Datuk Jamil Khir Baharom yg gambonya no 4 tuh....ganti zahid hamidi...tp pagi td kitaorg lewat...kekekeke...tk jumpa dewan...masuk2 dia dah berckp...pastuh tempat duduk kosong plak nun jauh di depan..so terpaksalah menebalkan muka g dok depan...huhuhu...tak sempat panas punggung pun dah habis berucapnya..10 minit la agaknya..tkpelah..lain kali kena mai awai sket.....

Thursday, April 16, 2009

penin 44x


ari ni tetiba takde mood plak..pagi2 lagi aku dah meroyan dengan bebudak nih...betol2 buat aku naik darah..hari2 nk kena aku membebel macam mak nenek...aku pon tk paham..pas membebel2 tadi aku masuk opis aku...tp stakat 3 jam tadi aku hanya leh siap marking 3 paper je utk test budak2 nih..aduh....mana mood aku nih....
macam mana nk bagi happy bila g keje?aku makin lama makin malas lak g keje...ari2 wat keje yang sama.. tuh yang boring sesangat..byk lagi keje aku yg tak siap..hehehehe...moh kita sesama tido bwh meja..huhuhuhu....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...